TRAVEL TIPS

Kιτ πρώτων βοηθειών κατά την πεζοπορία με ένα μικρο σακίδιο

Όταν ξεκινάτε πεζοπορία με ένα μικρο σακίδιο , προφανώς ψάχνετε να περιορίσετε το φορτίο σας στο ελάχιστο: ωστόσο, μην το κάνετε ποτέ εις βάρος της δικής σας ασφάλειας.

Όταν προετοιμάζετε την τσάντα πεζοπορίας σας, Έχετε συχνά την εντύπωση ότι ο εφοδιασμός περισσότερων αντικειμένων θα είναι σοφότερη: περισσότερα ρούχα ,περισσότερο φαγητό , περισσότερα αξεσουάρ σε είδη στο κιτ πρώτων βοηθειών, ώστε να μην ξεχάσετε κάτι για την ασφάλειά σας.

Το πρόβλημα είναι ότι η μεταφορά πολλών μικρών αντικειμένων μπορεί να αυξήσει σημαντικά το βάρος του σακιδίου σας, κάτι που θα κάνει τις πεζοπορίες σας πολύ λιγότερο ευχάριστες.

 Γι ‘αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να προσέξουμε να μην γεμίσει με περιττά αντικείμενα.

Η πεζοπορία με ένα μικρο σακίδιο είναι η τέλεια ισορροπία μεταξύ άνεσης και ασφάλειας. Με λίγη πρακτική, θα μάθετε να συσκευάζετε μόνο τα απαραίτητα.

 Έτσι, δεν θα αντιμετωπίζετε πλέον το δίλημμα της επιλογής ανάμεσα σε κάμπινγκ ή πεζοπορία και θα παραμείνετε προετοιμασμένοι σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που συχνά συμβαίνουν σε εκδρομές στη φύση.

Τα βασικά αντικείμενα για την πεζοπορία:

Χάρτης, πυξίδα και σφυρίχτρα

 Ο χάρτης και η πυξίδα θα σας αποτρέψουν να χαθείτε και με το σφύριγμα μπορούν να σας εντοπίσουν και να σας βοηθήσουν (σφύριξε τρις φορές δυνατά κάθε 15 λεπτά περίπου). 

Οι χάρτες και οι πυξίδες είναι ελαφριά εργαλεία και εξαιρετικά χρήσιμα αν γνωρίζετε πώς να τα χρησιμοποιήσετε.

Αντικείμενα που λειτουργούν με μπαταρία όπως το GPS μπορεί επίσης να είναι πολύ χρήσιμα, αλλά έχουν το μειονέκτημα ότι μπορούν να εκ φορτιστούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζεστε, να παίρνετε πάντα μαζί σας έναν χάρτη καθώς και μια πυξίδα.

Πρόσθετα Αντικείμενα

Η ακριβής ποσότητα του φαγητού που θα χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της εκδρομής σας απαιτεί κάποια εμπειρία. Πάρτε μερικά επιπλέον ελαφριά σνακ μαζί σας.

Θα κάψετε περισσότερες θερμίδες από ό, τι φαντάζεστε σε μεγάλες διαδρομές , οπότε να είστε προετοιμασμένοι. Εάν εξαντλήσετε τα τρόφιμα, μην πανικοβληθείτε. 

Το νερό, το καταφύγιο,η θετική σκέψη και το καθαρό μυαλό είναι συχνά πολύ πιο απαραίτητα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μείνετε ήρεμοι και επιστρέψτε το συντομότερο δυνατό.

Φίλτρα νερού

Πάντα καθαρίζετε το νερό σας . Δεν έχει νόημα να ρισκάρουμε άσκοπα. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας σας, γεμίστε τα μπουκάλια σας σε κάθε πηγή που εμφανίζεται. Μην βασίζεστε σε εποχιακές πηγές, μπορεί να είναι ξερές.

Πρόσθετα ρούχα

 Μάθετε για τις προβλέψεις τον καιρικών συνθηκών πριν την πεζοπορία σας,

Και να είστε πάντα προετοιμασμένοι για την πιθανότητα χαμηλότερων θερμοκρασιών. 

Να προετοιμάζεστε πάντα για έκτακτες συνθήκες π.χ βροχή και να έχετε μαζί σας αδιάβροχο ή ελαφρύ τζάκετ, ακόμα κι αν ο καιρός έχει ηλιοφάνεια. 

Συνιστάται σχεδόν πάντα να φέρετε ένα καπέλο, γάντια και ένα ελαφρύ σακάκι, ειδικά αν κάνετε πεζοπορία στα βουνά.

Ατομικοί σκηνή

 Μια ατομικοί σκηνή είναι ύψιστης σημασίας για τη μείωση της έκθεσής σας σε σκληρές κλιματολογικές συνθήκες. 

Εάν κάνετε πεζοπορία με μια ομάδα, βεβαιωθείτε ότι όλοι έχουν ατομικοί σκηνή, σε περίπτωση που κάποιος από εσάς καταλήξει να χαθεί και συνεπώς να απομακρυνθεί από την ομάδα.

 Μια κουβέρτα επιβίωσης ζυγίζει περίπου 90 γραμμάρια και μπορεί να σώσει τη ζωή σας εάν τα πράγματα πάνε στραβά.

Αδιάβροχα σπίρτα επιβίωσης, μικρό αναπτήρα

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, Το άναμμα της φωτιάς μπορεί να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σας ζεστάνει, και να ξανά αποκαταστήσετε ηθική δύναμη, να μαγειρέψετε ή να βράσετε νερό. Ένας αναπτήρας επιβίωσης θα κάνει τη δουλειά σας πολύ πιο εύκολη σε αντίξοες συνθήκες.

Μαχαίρι τσέπης ή ελβετικός σουγιάς

Ένα μαχαίρι είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και απολύτως απαραίτητο σε κάθε περίπτωση. 

Κατά προτίμηση επιλέξτε ένα ελαφρύ μαχαίρι .Μερικά μαχαίρια τύπου ελβετικού σουγιά μπορεί να είναι λίγο υπερβολικά, αλλά υπάρχουν ελαφριά και πολύ πρακτικά μοντέλα. Αποφύγετε τα βαριά με πάρα πολλά gadget.

Γυαλιά ηλίου, αντηλιακό και κρέμα για τα χείλη

 Η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη στην ύπαιθρο. Η τύφλωση στο χιόνι και το σοβαρό ηλιακό έγκαυμα μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά σας.

Προβολέας και μικρά LED έκτακτης ανάγκης

 Θα χρησιμοποιείτε προβολέα σχεδόν κάθε βράδυ στη διαδρομή σας, για την ολοκλήρωση διαφόρων εργασιών. Ένα μικρό LED έκτακτης ανάγκης δεν θα ζυγίζει σχεδόν τίποτα στο σακίδιο σας και θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο εάν ο προβολέας σας σπάσει ή εκφορτιστεί.

Κουτί πρώτων βοηθειών

 Ποτέ μην ξεκινάτε για πεζοπορία χωρίς ένα πλήρες κιτ πρώτων βοηθειών και χωρίς γνώση πρώτων βοηθειών μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες ή ακόμη και καθοριστικές σε περίπτωση εκτάκτων καταστάσεων.

Σετ πρώτων βοηθειών

Η μεταφορά ενός πολύ μεγάλου και ογκώδες κιτ πρώτων βοηθειών δεν είναι ο σωστός τρόπος προετοιμασίας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. 

Η εμπειρία, η γνώση και η εκπαίδευση θα σας επιτρέψουν να αισθανθείτε πιο άνετα,και να έχετε περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στην ικανότητά σας να αντιδράτε όταν είναι απαραίτητη η παροχή πρώτων βοηθειών .

Εάν δεν γνωρίζεται για το κιτ πρώτων βοηθειών παρακολουθήστε ένα διαδικτυακό μάθημα πρώτων βοηθειών αφιερωμένο σε υπαίθριες δραστηριότητες . Η προετοιμασίας μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά και να σώσει ζωές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τα κιτ πρώτων βοηθειών που πωλούνται είναι πρακτικά για να ξεκινήσετε το δικό σας κιτ πρώτων βοηθειών, το οποίο θα αφαιρέσετε ότι δεν σας χρειάζεται ώστε να το ελαφρύνετε.

 Προσέξτε να προσαρμόσετε το περιεχόμενο του κιτ πρώτων βοηθειών σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. 

Αφαιρέστε ότι δεν θα χρειαστείτε, προσθέστε τα φάρμακα σας, και να κάνετε το κιτ όσο πιο χρήσιμο γίνεται.

Είναι επίσης δυνατό να ξεκινήσετε το δικό σας κιτ από αυτό που έχετε ήδη στο σπίτι ή χρησιμοποιώντας μικρά πλαστικά δοχεία. Αυτός ο τρόπος προετοιμασίας του κιτ σας είναι λιγότερο ακριβός από την αγορά ενός ήδη «πλήρους» κιτ.

Τα βασικά του κιτ πρώτων βοηθειών

Για πρόληψη: Απολυμαντικό χεριών και σαπούνι (για χρήση μακριά από πηγές νερού) για την απολύμανση και τον καθαρισμό των χεριών σας πριν από τα γεύματα και μετά την χρίση τουαλέτας. 

Μια κρέμα για τα χείλη και ένα αντηλιακό για να σας προστατεύσει από τα ηλιακά εγκαύματα . Αυτοκόλλητο για φουσκάλες και διάφορα επιθέματα. Γάντια από λατέξ για την πρόληψη της μόλυνσης από επαφή με σωματικά υγρά.

Φαρμακευτική αγωγή : Τα παυσίπονα βοηθούν στη μείωση του πόνου ή του οιδήματος.  Αντί διαρροϊκά, και φάρμακα που ανακουφίζουν τους πόνους στο στομάχι. Τα αντί αλλεργικά είναι απαραίτητα για τον έλεγχο σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων.

Επίδεσμοι: Οι επίδεσμοι είναι χρήσιμοι για διαφορετικού μεγέθους κοπής-τραυματισμού . 

Μια ταινία θα σας βοηθήσει να κλείσετε βαθύτερα τραύματα. Τα σπρέι βοηθούν στην κάλυψη μεγαλύτερων τραυμάτων.

 Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίδεσμος, συνδετικό επιδέσμου ή κολλητική ταινία για να τον συγκρατεί στη θέση του. Η αντιβιοτική κρέμα είναι πολύ σημαντική για να διατηρούνται τα τραύματα καθαρά και να διευκολύνεται η επούλωση.

Προσέξτε να έχετε μαζί σας πάντα τις προσωπικές σας θεραπείες.

Αυτή η λίστα μπορεί να σας φαίνεται μεγάλη, αλλά αν επιλέξετε τα σωστά εργαλεία, στο σωστό μέγεθος, και τοποθετήσετε σωστά, το κιτ πρώτων βοηθειών σας θα ζυγίζει μόνο μερικά γραμμάρια το πολύ .

Το να οργανώνεται σωστά το κιτ πρώτων βοηθειών σας είναι απαραίτητο , αλλά μην ξεχάσετε να κάνετε έναν επανέλεγχο πριν ξεκινήσετε για την εξόρμηση σας.

Back to top button