ΥΓΕΙΑ

Το κόκκινο κρασί ισοδυναμεί με 1 ώρα γυμναστική.

Η ρεσβερατρόλη,

βασικό συστατικό του κόκκινου κρασιού, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση του ανθρώπου, τους μύες αλλά και την καρδιακή λειτουργία σαν να έκανε μία ώρα άσκηση στο γυμναστήριο

Έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά έδειξε

Οτι οι ευεργετικές ιδιότητες της ρεσβερατρόλης, της ουσίας που υπάρχει σε υψηλή συγκέντρωση στο κόκκινο κρασί, είναι ισάξιες με αυτές της άσκησης.

Ναι, σωστά διαβάσατε.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ισοδυναμεί με μία ώρα στο γυμναστήριο. Όπως καταγράφει ο επικεφαλής της μελέτης, Jason Dyck, τα ευρήματα θα βοηθήσουν πολύ αυτούς που δυσκολεύονται να ασκηθούν.

Σε κάθε περίπτωση, συνιστά σύνεση και όχι καταχρήσεις. Κοινώς, το ένα ποτήρι ισοδυναμεί σε μια ώρα γυμναστικής, τα δύο, όχι αντιστοίχως σε δύο ώρες άσκησης.

Αναλυτικότερα, όπως παρατηρήθηκε,

η ρεσβερατρόλη απεδείχθη αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό και τώρα θα δοκιμαστεί και στους διαβητικούς.

Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά για τα οφέλη του συστατικού, τότε σημαίνει ότι η κατάσταση της καρδιάς του ασθενούς μπορεί να βελτιωθεί τόσο, όσο αν έκανε συστηματική γυμναστική.

Άλλες μελέτες έχουν αποκαλύψει πως αυτοί που πίνουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν άνοια ή καρκίνο.

Επίσης κάνει καλό στην καρδιά,

είναι αντιγηραντικό, μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, αυξάνει τη μακροζωία και μειώνει τον κίνδυνο δημιουργίας καταρράκτη.

Ρεσβεραστρόλη, περιέχουν ακόμα, το μπλε μύρτιλο, τα κόκκινα σταφύλια, το φυστικοβούτυρο, η μαύρη σοκολάτα, τα καρύδια και τα σταφύλια.

https://katohika.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button