ΠΑΡΑΞΕΝΑNEWS

Τα ωραιότερα δέντρα στον κόσμο (Photo)

Άνθρωποι  από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν σε αυτούς τους προορισμούς για να τα δουν από κοντά

1. Το 125 ετών Ροδόδεντρο – Καναδάς

Αυτό το Ροδόδεντρο είναι πάνω από 125 ετών και βρίσκεται στο Ladysmith της επαρχίας British Columbia του Καναδά.

2. Ιαπωνικός Σφένδαμος – Όρεγκον Η.Π.Α

Σφένδαμος είναι  πραγματικά μαγευτικός. Βρίσκεται στον Ιαπωνικό Κήπο του Πάρκου Ουάσιγκτον, στο Πόρτλαντ  του Όρεγκον και αυτός ο Ιαπωνικός

3. 144 ετών Γλυκίνη – Ιαπωνία

Ίσως το γηραιότερο του κόσμου, αυτό το δέντρο είναι πάνω από 144 ετών και είναι το μεγαλύτερο δέντρο στην Ιαπωνία. Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως το πιο όμορφο δέντρο του κόσμου.

Για να θαυμάσετε αυτό το μεγαλοπρεπές δέντρο, πρέπει να ταξιδέψετε στο Πάρκο Λουλουδιών Ashikaga, στην Ashikaga της Ιαπωνίας.

4. Το τούνελ με τις Γλυκίνες – Ιαπωνία

Στο Πάρκο Λουλουδιών Ashikaga, θα βρείτε επίσης και το τούνελ με τις Γλυκίνες.

Με μια σειρά από διάφορες ποικιλίες του δέντρου αυτού, το τούνελ αυτό είναι σίγουρα ένα μαγευτικό τοπίο.

5.  Βελανιδιά Άγγελος – Νότια Καρολίνα – H.Π.Α.

Το δέντρο Angel Oak υπολογίζεται πως είναι από 500 μέχρι 600 ετών.

Αυτή η ηλικιωμένη Βελανιδιά, βρίσκεται στο Πάρκο Angle Oak στο John Island, κοντά στο Charleston της Νότιας Καρολίνα, πιστεύεται πως είναι το γηραιότερο δέντρο ανατολικά του ποταμού Μισισιπή και είναι 20 μέτρα ψηλό και 7,6 μέτρα πλατύ.

6. Δέντρα Μπαομπάμπ – Μαδαγασκάρη

Τα δέντρα Baobab μπορούν να φτάσουν περίπου τα 30,5 μέτρα ύψος και 10,7 μέτρα πλάτος.

Ο μεγάλος κορμός τους στην πραγματικότητα αποθηκεύει 120 λίτρα νερό για να το χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της ξηρασίας.

 Η Λεωφόρος Boabab κοντά στο Morondava, της Μαδαγασκάρης, είναι γνωστή ως το σπίτι των μεγαλύτερων δέντρων Boabab στον κόσμο.

7. Ευκάλυπτος Ουράνιο Τόξο – Χαβάη  

Μπορείτε να το βρείτε σε περιοχές της Χαβάης, της Νέας Γουινέα και άλλων τροπικών τοποθεσιών του βόρειου ημισφαιρίου, ο Ευκάλυπτος Ουράνιο Τόξο δείχνει σαν να έχει ζωγραφιστεί στο χέρι από κάποιον καλλιτέχνη.

Τα έντονα χρώματα εμφανίζονται καθώς ο φλοιός του ρίχνει τα εξωτερικά στρώματά του και το κάνει να μοιάζει με ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων με τα ακανόνιστα σχήματα του.

Τα μοναδικά χρώματα περιλαμβάνουν το πράσινο, το μπλε, το καφέ και το πορτοκαλί.

8. Η Λεωφόρος με τις Ανθισμένες Κερασιές – Βόννη, Γερμανία

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε γιατί ο δρόμος Heerstrasse στη Βόννη της Γερμανίας, είναι γνωστός και ως η Λεωφόρος με τις Ανθισμένες Κερασιές.

Μόλις λίγα λεπτά από το σπίτι του Μπετόβεν και άλλα ιστορικά μνημεία, αυτά τα πανέμορφα δέντρα είναι ένα πρόσθετο αξιοθέατο το οποίο αξίζει να δείτε την Άνοιξη.

9. Φλογόδεντρο – Μαδαγασκάρη

Το αποκαλούν συχνά το δέντρο Φλόγα, το Royal Poinciana βρίσκεται στην λίστα με τα 5 πιο όμορφα ανθοφόρα δέντρα του κόσμου.

Προέρχεται από τη Μαδαγασκάρη, αλλά μπορείτε να το βρείτε και σε άλλα τροπικά έθνη, το δέντρο Φλόγα αναδεικνύει το αξιοσημείωτο χρώμα του την Άνοιξη.

10. Το δέντρο της Τούλε – Μεξικό

Έχοντας τον μεγαλύτερο κορμό από κάθε άλλο δέντρο στον κόσμο, το δέντρο της Tule, είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το γιγαντιαίο Σεκοϊάδενδρο (Giant Sequoia).

Η ηλικία του κατά προσέγγιση υπολογίζεται πως είναι από 1200 έως 3000 ετών και βρίσκεται στη Santa Maria del Tule, της επαρχίας Oaxaca του Μεξικό.

11. Η Εκθαμβωτική Γιακαράντα – Νότια Αφρική

Η Γιακαράντα μπορεί να αναπτυχθεί σε πλήθος ζεστών τοποθεσιών, όμως αυτός ο δρόμος πλαισιωμένος με Γιακαράντα βρίσκεται στο Cullinan της Νοτίου Αφρικής.

12. Δέντρο του Δράκου – Υεμένη

Το δέντρο Dragon Blood έχει ένα ξεχωριστό σχήμα, με τα φύλλα του να μεγαλώνουν στις κορυφές των νεώτερων κλαδιών του.

Προέρχεται από το Socotra, στον Ινδικό Ωκεανό και μέρος της Υεμένης, το αποκαλούν Dragon Blood (Αίμα Δράκου) για το ζωντανό κόκκινο χυμό του.

Αυτός ο χυμός χρησιμοποιείται ως βερνίκι για τα βιολιά, για όλες τις χρήσεις βαφής και για τα ιατρικά του οφέλη.

13. Το τούνελ των Σφενδάμων – Όρεγκον . H.Π.Α.

Το τούνελ των Σφενδάμων βρίσκεται στο St. Louis του Όρεγκον προσφέρει πλούσια ομορφιά και δυνατά χρώματα στη διάρκεια των μηνών του Φθινοπώρου.

14. Τα Κεκλιμένα δέντρα  – Νέα Ζηλανδία

Η Μητέρα Φύση εν δράση, αυτά τα κεκλιμένα δέντρα αναπτύσσονται με αυτή την κλίση εξαιτίας των δυνατών ανέμων.

Βρίσκεται ανάμεσα στον Ισημερινό και στο Νότιο Πόλο, στο σημείο Slope, της Νέας Ζηλανδίας, το δραματικό του σχήμα δίνει μια οπτική ερμηνεία των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

15. Silk Floss – Νότια Αμερική

Το βρίσκετε σε τροπικές χώρες, όπως η Βραζιλία, η Παραγουάη και η Αργεντινή.

Το Silk Floss μπορεί να αναπτυχθεί σε ύψος μεγαλύτερο από 25 μέτρα.

Είναι δύσκολο να το πιστέψετε, μιας και μοιάζει εντελώς διαφορετικό, αλλά λέγεται πως ανήκει στην ίδια οικογένεια με το δέντρο Baobab.

16. Ο Δρόμος με τις Βελανιδιές – Νότια Καρολίνα. – Η.Π.Α.

Φυτεύτηκαν τη δεκαετία του 1790, ο δρόμος με τις Βελανιδιές βρίσκεται στη Φυτεία Dixie στη Νότια Καρολίνα.

17. Ο Πρόεδρος  – Καλιφόρνια – Η.Π.Α.

Σύμφωνα με το National Geographic είναι το δεύτερο μεγαλύτερο γιγαντιαίο Σεκοϊάδενδρο (Giant Sequoia) στον κόσμο, το δέντρο Πρόεδρος είναι 74 μέτρα ψηλό με τη διάμετρό του να φτάνει τα 8.5 μέτρα.

Το γιγάντιο αυτό δέντρο βρίσκεται στη Sierra Nevada, της Καλιφόρνια.

Παρόλο που ο κορμός του δεν είναι τόσο τεράστιος όσο του μεγαλύτερου γιγαντιαίου Σεκοϊάδενδρου, ο Πρόεδρος έχει πιο γεμάτο στέμμα και κρατάει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια βελόνες.

[mks_button size=”large” title=”omorfhzwh.gr” style=”squared” url=”https://www.omorfhzwh.gr/17-apo-ta-oraiotera-dentra-ston-kosmo-pragmatika-thaymata-tis-fysis/?fbclid=IwAR0gNMhRIUvBBv6uEwnPlYpf0Tbhviu6joOWm9FHd5nkmn8G7xOEwe2SKLY” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]


Σχετικά Άρθρα

Back to top button