ΚΟΣΜΟΣNEWS

Η ανασκαφή έφερε στο φως την πύλη του Ναού του Διός

Κατά την διάρκεια της φετινής ανασκαφής, οι αρχαιολόγοι βρήκαν την πύλη εισόδου του Ναού…

Κατά την διάρκεια της φετινής ανασκαφής, οι αρχαιολόγοι βρήκαν την πύλη εισόδου του Ναού του Διός στη Μαγνησία του Μαιάνδρου (που βρίσκεται στην σημερινή περιοχή Ορτακλάρ, στη νότια επαρχία του Αϊδινίου της Τουρκίας).

Yπό τη καθοδήγηση του Görkem Kökdemir

Το ιερό της Αρτέμιδος, το στάδιο, το θέατρο, 80 αγάλματα και διάφορα αντικείμενα έχουν ανακαλυφθεί στην αρχαία πόλη μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, που διενεργούνται υπό τη καθοδήγηση του αναπληρωτή καθηγητή Görkem Kökdemir του τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας,

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu (AA)

O Kökdemir δήλωσε ότι η αρχαία Μαγνησία ήταν μια εξέχουσα πόλη της αρχαιότητας με σημαντικές θρησκευτικές γιορτές που πραγματοποιούνταν σε ναούς και ιερά.

«Νομίζουμε ότι ο ναός που βρήκαμε στην περιοχή είναι τόσο σημαντικός στην ιστορία της αρχιτεκτονικής όσο και ο τέταρτος μεγαλύτερος Ναός της Αρτέμιδος στην Ανατολία. Είναι ένας ναός αφιερωμένος στον Δία», είπε.

https://artsandculture.google.com/asset/temple-of-zeus-sosipolis-from-magnesia-on-the-maeander-unknown/wgEwmq0Figt1KA

Πρόσθεση ότι η αρχαία πόλη είχε ανασκαφεί προηγουμένως από Γερμανούς που μετέφεραν όλη την πρόσοψη του Ναού του Δία στη Γερμανία, η οποία εκτίθεται σήμερα στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο.

Η ανασκαφή έφερε στο φως την πύλη του Ναού του Διός

«Του χρόνου, θα αποκαλύψουμε την προέλευση της δομής, η οποία εκτίθεται σήμερα στο Μουσείο του Βερολίνου. Αυτό είναι κάτι το τρομερό. Είναι πολύ σημαντικό τόσο για την αρχαιολογία όσο και για τον τουρισμό. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όταν αποκαλύψουμε εντελώς τον συγκεκριμένο ναό, τα μάτια της παγκόσμιας αρχαιολογικής κοινότητας θα είναι εδώ», πρόσθεσε.

Μέσω
dailysabah
Πηγή
katohika

Σχετικά Άρθρα

Back to top button